Επόμενη Στάση σου 🌴 Η Μέθοδος του Σωκράτη

Δευτέρα 20/06, 20.00

**με παράλληλη απόδοση στη Νοηματική γλώσσα**

Ο Σωκράτης θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους όλων των εποχών, ίσως και ο μεγαλύτερος. Η επιρροή του ήταν τέτοια που θεωρείται ότι άλλαξε
τον ρου της φιλοσοφίας και έφερε την λεγόμενη “ηθική επανάσταση” μεταφέροντας την αναζήτηση της αλήθειας μέσα στον εαυτό μας.

Ο ίδιος συνήθιζε να κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας και να διδάσκει τους νέους της πόλης με μια δική του μέθοδο που έμεινε γνωστή ως “μαιευτική”.

Στη διάλεξη αυτή, θα δούμε βασικά πράγματα από τη ζωή του, το πώς δίδασκε, τι περιελάμβανε αυτή η Σωκρατική μέθοδος και πώς σήμερα μπορεί να μας βοηθήσει στην ανακάλυψη του εαυτού μας και στην προσωπική μας εξέλιξη.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Πολιτιστικού και Φιλοσοφικού Οργανισμού “Νέα Ακρόπολη” με παράλληλη απόδοση στη νοηματική γλώσσα.


Λίγα λόγια για τη νέα Ακρόπολη:

Η Νέα Ακρόπολη είναι ένας Διεθνής Οργανισμός, με φιλοσοφικό, πολιτιστικό και κοινωνικό χαρακτήρα. Προτείνει μια φιλοσοφική προσέγγιση του κόσμου και του εαυτού μας, υιοθετώντας τον στόχο για έναν νέο και καλύτερο άνθρωπο σε έναν νέο και καλύτερο κόσμο.


Ιδρύθηκε το 1957 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής από τον καθηγητή Jorge Ángel Livraga Rizzi (1930-1991).
Η Νέα Ακρόπολη, ως Διεθνής Οργανισμός με έδρα τις Βρυξέλλες (Ο.Ι.Ν.Α.) απαρτίζεται από τους Οργανισμούς και Συλλόγους των διαφόρων χωρών που αποδέχονται τον Καταστατικό της Χάρτη και τις αρχές δράσης της.
Organizacion Internacional Nueva Acropolis, αναγνωρισμένος ως Διεθνής Οργανισμός με το Βασιλικό Διάταγμα αρ. 3/12-941/S της 12ης Φεβρουαρίου 1990, σύμφωνα με το νόμο 25/10/19 του Βελγικού Βασιλείου. Είναι καταχωρημένος στο Διεθνές Αρχειοφυλακείο Οργανισμών (βλ. Moniteur αρ. 48 της 9ης Μαρτίου 1990, σελ 4489).


Η ομοσπονδιακή της δομή εγγυάται το σεβασμό στην ποικιλία, αυτονομία και πρωτοβουλία του κάθε Οργανισμού-μέλους. Κάθε Οργανισμός-μέλος είναι υπεύθυνος απέναντι στις αρχές της δικής του χώρας και τηρεί τους διεθνείς νόμους περί οργανισμών.
Η λειτουργία της επιτρέπει να αναπτύσσεται η δράση της με πλήρη ανεξαρτησία από πολιτικά, θρησκευτικά ή οικονομικά συμφέροντα.


Επισκεφτείτε το Διεθνές δικτυακό τόπο της Νέας Ακρόπολης  www.acropolis.org  


Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *