Παρασκευή 4/11 στις 19:00 και σε συνεργασία με την RPG Lodge, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε σε τρία διαφορετικά παιχνίδια, D&D 5e, Call of Cthulhu και Around το σύστημα κανόνων της RPG Lodge.

📌Η συμμετοχή στο event γίνεται με σειρά προτεραιότητας.

📨 Για κράτηση θέσης στείλτε μήνυμα στη σελίδα της @TheRPGLodge.

🤟Τα τραπέζια είναι προσαρμοσμένα ώστε σε συνεργασία με διερμηνείς να συμπεριλάβουν κωφά ή βαρήκοα άτομα έπειτα από αντίστοιχη ενημέρωση με μήνυμα στη σελίδα της RPG Lodge, ή σε επικοινωνία με την Επόμενη Στάση.

📌 Τι είναι λοιπόν αυτά τα RPG που θα παίξουμε;
Τα (Role Playing Games – RPG), είναι ένα είδος παιχνιδιών όπου οι παίκτες συμμετέχουν σε μια φανταστική ιστορία και δημιουργούν τη συνεχεια της όλοι μαζί.
Σε κάθε παιχνίδι υπάρχει ένας αφηγητής και οι χαρακτήρες/ ήρωες/ ρόλοι/ της ιστορίας.
Οι αφηγητές είναι υπεύθυνοι για την περιγραφή του κόσμου, την τήρηση των κανόνων και την εξέλιξη της πλοκής. Οι παίκτες έχουν από έναν ήρωα της ιστορίας με καποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Οι επιλογές των χαρακτήρων και η συνεργασία μεταξύ τους καθορίζει και την πλοκή της ιστορίας. Συνήθως τους κανόνες συμπληρώνει η τύχη και οι επιλογές των παικτών πετυχαίνουν ή όχι μετά τη ρίψη ζαριού. Οι παίκτες μπορούν να αυτοσχεδιάσουν ελεύθερα και οι επιλογές τους καθορίζουν την κατεύθυνση και την έκβαση των παιχνιδιου

⚜️Around the Outbreak:

Οι επιδημίες σε παγκόσμιο επίπεδο άρχισαν να γίνονται συχνότερες και να κλιμακώνονται επικίνδυνα. Όταν άρχισαν να οδηγούν σε αλυσιδωτές εξαπλώσεις οι κοινωνίες ανά τον κόσμο άρχισαν να καταρρέουν. Έχει περάσει ένας μήνας που τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα στο κόσμο είναι μαύρες ζώνες – αποκλεισμένες από το στρατό και χωρίς κανένα νέο να ακούγεται για αυτές πλέον. Οι φήμες έχουν οργιάσει αλλά η πιο συχνή θεωρία είναι ότι η τελευταία μετάλλαξη αντί να καταστέλεται από αντιβιοτικά και αντιικά φάρμακα επιταχύνεται με τη λίστα των συμπτωμάτων να είναι τόσο μεγάλη που σχεδόν όλοι να είναι πιθανά κρούσματα. Οι εξελίξεις είναι πιο γρήγορες από ότι το παγκόσμιο δίκτυο πληροφοριών μπορεί να αναμεταδώσει και πολλές φορές τα γεγονότα έξω από τη πόρτα σου σε εκπλήσουν πριν το μάθεις από το ιντερνετ.
Τα επίπεδα συναγερμού έχουν αρχίζει να κλιμακώνονται πιο γρήγορα από όσο περνάνε οι εβδομάδες τελευταία στην Θεσσαλονίκη και η Αθήνα ίσως είναι ήδη σε κλοιό αποκλεισμού – οι πληροφορίες δεν είναι πλέον αξιόπιστες για να αποφευχθούν οι πανικόβλητες αντιδράσεις αλλά αυτό έχει κάνει τους πάντες πιο παρανοικούς και πιο πανικόβλητους. Όλοι προσπαθούν να εφοδιαστούν ότι προλαβαίνουν για ένα πιθανό αποκλεισμό κατά τη διάρκεια του χειμώνα και έτσι και εσύ απελπισμένα προσπαθείς να εξασφαλίσεις κάποιες λιγοστές προμήθειες πριν εξαφανιστούν όλα και πεθάνεις της πείνας αντί από την αρρώστια. Η έξοδος από το σπίτι έχει γίνει πλέον άθλος του Ηρακλή και απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή μιας και η μεταδοτικότητα είναι στα ύψη. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει άλλη επιλογή – ή τώρα ή ποτέ. Βάζεις μάσκες, γάντια, στρώσεις από ρούχα στο δέρμα, παίρνεις τα τελευταία μετρητά και ξεκινάς για το εμπορικό – όχι ότι λειτουργεί κανονικά αλλά σίγουρα υπάρχουν ακόμη κονσέρβες και μαυραγορίτες στο πάρκινγκ ή στις αποθήκες. Βάζεις μπρος ξέροντας ότι αυτή είναι η τελευταία βόλτα που αντέχει το ντεπόζιτο και η βενζίνη έχει τελειώσει εδώ και καιρό – πρέπει να κάνεις αυτήν την εξόρμηση να δουλέψει πάσει θυσία!
Συμμετέχοντες: 3-5
DM: Βασίλης Τσιρκινίδης

⚜️D&D5e – Το αιματοβαμμένο γλέντι:

Η γιορτή του Φεγγαριού που γίνεται κάθε χρόνο στα Βασίλεια της Λήθης (Forgotten realms), θα λάβει μια αναπάντεχη και σκοτεινή τροχιά στο φιλήσυχο χωριό Braxton. Ένα γλέντι που υποδέχεται την αρχή του χειμώνα και τιμά τις μνήμες των νεκρών, θα βαφτεί στο αίμα. Θα καταφέρουν οι ήρωες να παραμείνουν ζωντανοί ως το πρωί και να σώσουν το χωριό?
Μια περιπέτεια για 3-5 άτομα 3ου level.
Dm: Christopher Balis by DM Conclave

⚜️ Call of Cthulhu – The Lightless Beacon

“Το αρχαιότερο και βαθύτερο συναίσθημα του ανθρώπου είναι αυτό του φόβου, και ο αρχαιότερος και βαθύτερος φόβος είναι αυτός του αγνώστου.”
Μασαχουσέτη 1926 το βράδυ της νέας σελήνης του Νοεμβρίου. Το πλοίο SS Essex Country κατευθύνεται προς το λιμάνι του Rockport, τα ταραγμένα νερά της θάλασσα κάνουν το ταξίδι αρκετά δυσάρεστο για τους λιγοστούς επιβάτες. Για να γίνει το πράγμα ακόμα χειρότερο ο φάρος του Folly Point σβήνει ξαφνικά… Από εκεί και πέρα ξεκινάει η πραγματική περιπέτεια και ο τρόμος. Τα παγωμένα νερά θα είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που θα αντιμετωπίσουν οι ερευνητές ή μήπως κάτι παραμονεύει μέσα στο σκοτάδι; Μήπως πέρα από τα φυσικά φαινόμενα και τους σκοτεινούς τρόμους, αυτό που θα στοιχειώσει τους ερευνητές είναι η ίδια η ανθρώπινη φύση;
Μια περιπέτεια για 2-5 άτομα
DM: The Rpg Lodge

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *