🌟 Ένα ξεχωριστό πρωινό στην Επόμενη Στάση! Με χαρά και ενθουσιασμό, φιλοξενήσαμε μια όμορφη ομάδα μαθητών και τους συνοδούς τους από το 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, καθηγητές Αρετή Ρουμπιέ και Σούμπουρος Γιώργος. Οι νέοι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να κάνουν την πρώτη τους επαφή με την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, ανοίγοντας ένα παράθυρο στον κόσμο της επικοινωνίας και της συμπερίληψης.
🤝 Υποδεχτήκαμε τους μαθητές με τη ζεστή συνοδεία των κωφών και βαρήκοων εργαζόμενων φίλων μας και εθελοντών, οι οποίοι μοιράστηκαν την προσωπική τους εμπειρία στην Κοιν.Σ.Επ Επόμενη Στάση και τους έδειξαν βασικά σημεία της Ελληνικής νοηματικής γλώσσας. Με τη βοήθεια ενός διερμηνέα Ελληνικής νοηματικής γλώσσας, οι μαθητές έμαθαν τα βασικά στοιχεία για καλύτερη επικοινωνία με τους κωφούς εργαζόμενους.


📚 Αυτή η συνάντηση υπήρξε μια σημαντική ευκαιρία για ενίσχυση της συμπερίληψης και κατανόησης, παρέχοντας στους μαθητές μια πρώτη επαφή με τον κόσμο της νοηματικής γλώσσας. Τονίσαμε τη σημασία της συμπερίληψης ως κρίσιμης αξίας για τη συνύπαρξη στη σύγχρονη κοινωνία.
🎲 Η επίσκεψη έκλεισε με ένα διαδραστικό παιχνίδι παντομίμας, όπου μαθητές και εθελοντές συνεργάστηκαν και διασκέδασαν μαζί, ενώ οι μαθητές, με τη βοήθεια ενός έντυπου αλφάβητου της νοηματικής, κατάφεραν να σχηματίσουν τα ονόματα τους στη νοηματική γλώσσα. Επίσης, ενημερώθηκαν μέσω ενός εθελοντή από του Λουξεμβούργο που συμμετέχει στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκό ΣΩΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ @europeansolidaritycorpsgr ότι μπορούν να ταξιδέψουν μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα που ευνοούν τον εθελοντισμό.
👋 Σας περιμένουμε στην κΟΙΝΣΕΠ Επόμενη Στάση για να γνωρίσετε από κοντά τον ενδιαφέροντα αυτό κόσμο και να μάθετε πώς μπορείτε και εσείς να γίνετε μέρος αυτής της υπέροχης προσπάθειας!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *