🧲 Πρόσκληση “Η γραμμή (στο) ανά_μεσα.

“Συνάντηση μη σκηνική και συζήτηση μη ποιητική με τις Αναστασία Γκίτση και Σμαρώ Πλατιώτη

🎯 Τετάρτη 25.01.2023, 6 μ.μ.

📌Με αφορμή τη δεκαετή καλλιτεχνική τους συμπόρευση στον χώρο και χρόνο πολλαπλών συγκυριών η σκηνοθέτιδα Σμαρώ Πλατιώτη και η ποιήτρια Αναστασία Γκίτση αναπολούν, συζητούν κι αναλύουν τον τρόπο και τα μέσα που αποτέλεσαν την γραμμή που συνέχει τις κοινές αλλά παράλληλες δημιουργίες τους. Από το “Κορίτσι των Σκοτεινών Δασών” & την “Πανσέληνο” έως και το επικείμενο πρότζεκτ “Ρωγμές • Φθορά σημαίνει Ζωή”:

Συζήτηση Video & photo projection Αναγνώσεις📌Μαζί τους, συντελεστές/συντελέστριες της παράστασης “Ρωγμές” που θα πλαισιώσουν την όμορφη κουβέντα📌Θα ακολουθήσει QnA με το κοινό📌Παράλληλη απόδοση στη νοηματική γλώσσα

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

*Η τελειότητα, ως τετελεσμένη κατάσταση μιας διαδικασίας που δεν ενέχει περιθώριο περαιτέρω εξέλιξης, απαντάται στο θάνατο. Η ζωή ενέχει φθορά, η ζωή συγκροτείται από άπειρα πειράματα, παρατήρηση και συνεχή αυτοπραγμάτωση. Μέσα στις ατέλειες, λοιπόν, της καθημερινότητάς κουρνιάζει η ουσία – φυσική και μεταφυσική, η σοφία της ανθρώπινης ύπαρξης να αποδεχθεί και να απολαύσει.Φθορά σημαίνει Ζωή, Φθορά σημαίνει εμπειρία, Φθορά ειναι τα αποδεικτικά στοιχεία της διερευνητικής πορείας του ανθρώπου προς τη μετουσίωση.(Σμαρώ Πλατιώτη)

*μου πήρες όποιους ήταν να φύγουν

μου έφερες όποιους ήταν να έρθουν.

σε κάθε τέλος

επιφύλασσες μια αρχή.

εγώ η γραμμή στο ανάμεσα

στο μεταίχμιο της στιγμής

με τα χέρια ανοικτά

με το βλέμμα χαμόγελο

για ό,τι πλησίασε

με ευχή σε ό,τι απομακρυνόταν.

εγώ η γραμμή

στον αμετάκλητο κύκλο

του τίποτα του όλου.

(Αναστασία Γκίτση)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *